klara_lam_2

Fredag 21. april var elevene i Gruppe 1 på Pålsrud gård for å hilse på årets lam.

Sola skinte da vi ruslet langs skogsveien bort til gården, som ligger et steinkast fra skolen. Tidligere på dagen hadde vi snakket litt om ulike husdyr, hvor de bor, og hvorfor vi har dem. Elevene gledet seg til å hilse på dyra på gården, spesielt de nyfødte lammene. Vel fremme møtte vi Espen, som er bonden på Pålsrud. Han fortalte masse spennende, blant annet om at hvis ikke lammet får i seg melk innen 3 timer etter at de er født, tørker tarmene ut og lammet dør. Derfor må man se til søyene hver 3. time under lamminga, og noen bønder sover til og med i fjøset. Vi fikk omvisning i låven, der vi så utstyr som ble brukt i gamle dager, og vi lærte hvordan vi skulle gå og snakke blant dyra.
Noen av lammene var født samme morgen, og elevenes “Åååh” og “Nåååå” blandet seg med brekingen fra sauer og lam. Høydepunktet var nok da vi fikk mate kopplammene med flasker, og da vi etterpå fikk både klappe og holde dem.