materiell2

Steinsfjorden Montessoriskole har et rikelig utvalg godkjent montessorimateriell av høy kvalitet.

Læring i montessoriskoler innebærer bruk av mye praktisk og konkret læremateriell. I matematikk benyttes blant annet perler og modeller, noe som gir elevene et solid grunnlag for matematisk forståelse. I kulturfag (historie, KRLE, geografi, naturfag og lignende) brukes det mye tekstkort som skal kombineres med bilder. Elevene lærer gramatikk ved bruk av farger og symboler, og materiell og aktiviteter tilknyttet dette. Montessoripedagogikken legger stor vekt på aktivitet i læringen, og tar høyde for samarbeidet mellom hånd og hjerne. Derfor har alt materiell et innslag av aktivitet, enten det er å sortere bilder i riktig kategori eller å gå rundt i klasserommet og legge navnelapper på substantiv. Videre kan elevene selv undersøke om de har utført oppgaven riktig, fordi det meste av materiellet har en innebygget kontroll i seg. Dette styrker elevenes selvstendighet.

Alt materiell vi bruker i skolen er forøvrig inkludert i skolepengene.

Elevene disponerer datamaskiner i klasserommene. Skolen har også et lite bibliotek, og samarbeider med Åsa bokbank.